Såning og Gødning


Kornsåning

     

     
Såning af korn udføres med:
  • Lemken Zirkon Solitair 9, 6 meter rotorharve såsæt

Vi sår desuden med RTK-baseret GPS styring, hvilket giver minimal overlap, da det er 2 centimeters nøjagtighed. Traktoren er udstyret med tvillinghjul både foran og bagpå, hvilket sikre minimal trykskade. Rotorharve såsættet klarer ikke kun leret jord, gode resultater ses også på lettere jorde.

 
     

Majssåning

     

 

     
Inden for majsetbalering har vi en stor erfaring, og det er ekstrem vigtigt, at majsen kommer godt fra start. Derfor sår vi majs med:
  • 2 x Gaspardo 12 rækket majssåmaskine m. flydende gødningsplacering

Begge majssåmaskiner bliver ført af traktorer med GPS autostyring på RTK niveau, således der er præcision på 2 - 2,5 centimeter. Begge traktorer kører med tvillinghjul både foran og bagpå for at minimere trykskader. Derud over er det to sprøjtehjul, som er monteret som tvillinghjul i bag, for ikke at køre i selve majsrækkerne.

Begge traktorer er desuden udstyret med stor fronttank, og de bringer begge gødningsvogne med, således der kan arbejdes i mange timer ad gang. 

 
     

Grubbesåning af raps

     
     
Etbalering af raps med grubbe udføres med:
  • HE-VA Sub triller, 9 tands grubbe med såudstyr, to doseringsenheder og såkaser - en til rapsfrø, og en til sneglegift. Placering af flydende gødning og såning med skiveskær

I en presset tid som høst, hvor rapsen skal etbaleres, er et billigt og rigtig godt alternativ til traditionelsåning - Grubbesåning. At vi har mulighed for placering af gødning gør etbaleringsformen ekstra spændende - læs om vores grubbesåning af raps i denne artikel fra Maskinbladet, klik HER

 

Naturligvis bliver der også her brugt GPS Autostyring